Over ons

Over ons

Wij zijn Anneke van der Veen en Cora Verburg, twee contextueel therapeuten die vanaf 2015 samenwerken. Binnen onze praktijk Gratia Veritas hebben wij elk onze eigen cliënten, maar we ondersteunen elkaar en soms voeren we gezinsgesprekken samen. Het contextuele werk is voor ons meer dan werk, het voelt als onze bestemming.  Als je zelf zo tot je recht komt, gun je dat anderen ook en zeker cliënten die dat (nog) niet zo ervaren. Als christen heeft dat voor ons een extra betekenislaag, in Zijn kracht mogen wij het betekenisvolle werk in onze praktijk doen. Zo mogen we zelf ook blijven leren en groeien, in het leven en door ons steeds breder en dieper te laten scholen.

Vanaf Januari 2023 hebben wij een nieuwe collega erbij in de praktijk; Annet van Bloois. Zij is ook Contextueel Therapeut en werkt als ZZPer voor ons. Onder het tabblad ‘Meer informatie over onze praktijk’ stelt Annet zich verder voor.

Lees meer over onze Missie en Visie

Anneke: “Zorgen voor anderen is mijn leven lang vanzelfsprekend geweest”

Neem contact op met
Anneke:

Ik ben opgegroeid in een Zuid-Hollands dorpje als oudste dochter in een gezin met acht kinderen. Zorgen voor anderen is mijn leven lang vanzelfsprekend geweest: thuis, in de kraamzorg, later in de verpleging. Na mijn trouwen kwam ik in Zeeland wonen, waar we zelf vijf prachtige kinderen mochten ontvangen. Tijdens mijn huwelijk ging ik mij verdiepen in het contextueel denken. De hoop hierin raakte mij: er is altijd een weg naar herstel, ook als relaties al langer moeizaam of zelfs verbroken zijn. Je mag aanspraak leren maken op rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid nemen of onrecht erkennen en omkeren. Je mag gaan zien hoe groot de kracht is van loyaliteit en van autonomie, als je grenzen leert aangeven en respecteren. Na de opleiding tot contextueel pastoraal werker heb ik de tweejarige opleiding tot contextueel hulpverlener in Antwerpen gevolgd. In 2010 heb ik mij in Utrecht gespecialiseerd tot contextueel therapeut. In augustus 2014 heb ik mijn praktijk Gratia Veritas opgericht, die ik sinds april 2015 deel met Cora Verburg. In vrijheid verbonden mogen wij samen dit betekenisvolle werk doen!

Cora: “Iedereen wil graag van betekenis zijn”

Neem contact op met
Cora:

Ik woon in Zeeland, ben getrouwd met een geweldige man en heb drie prachtige zonen. Tijdens mijn werk in de verpleeghuis- en de thuiszorg, merkte ik dat ik vooral veel energie kreeg van persoonlijke gesprekken met de cliënten. Via een pastorale cursus werd ik gegrepen door het contextuele gedachtengoed. Ik heb diverse opleidingen hierin gevolgd, onder meer aan de Christelijke Hogeschool Ede. De thema’s die mij enorm aanspreken, zijn de vraag wie je zelf bent en hoe je in relatie mag staan met andere mensen: iedereen wil graag van betekenis zijn. Voor mijzelf staat dat in het licht van mijn christen zijn, maar ik praat graag met iedereen, ongeacht zijn of haar overtuiging. De openheid en diepgang van gesprekken ervaar ik zelf als heel bijzonder. Veel problemen met bijvoorbeeld eigenwaarde, grenzen stellen of problemen in relaties vinden hun oorsprong in het gezin van herkomst en je opvoeding. Door hier inzicht in te krijgen, kun je aan oplossingen werken en een betere kwaliteit van leven. Ik ben iedere dag weer dankbaar dat ik dit prachtige beroep mag uitoefenen, en steeds een stukje mag oplopen met mooie, unieke mensen.

Wil je kennis maken?

Wil je meer weten over contextuele therapie en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via een email of telefoon. Voor het echte intakegesprek, waarin we jouw situatie uitgebreid bespreken betaal je een vast tarief van 35 euro.

Bel ons gerust!

Anneke: 06 21 825 734 | Cora: 06 16 689 492

Meer informatie over onze praktijk

Over Annet

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mijn naam is Annet van Bloois-van Gent. Ik woon in Vlissingen, ben getrouwd en heb drie volwassen zonen. Het is heerlijk om dichtbij strand en zee te wonen en wandelen langs de kust geeft mij rust en ruimte voor inspiratie. Leven in verbinding met God is mijn basis voor relatie met mensen om me heen.

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en al jaren met veel plezier werkzaam als verpleegkundige in de wijk. Het geeft me voldoening om zorg op maat te verlenen op een manier die cliënten helpt om de eigen regie te behouden met de daarbij gepaste eigen verantwoordelijkheid.

In mijn werk als verpleegkundige merkte ik dat juist persoonlijke gesprekken tijdens de zorg een extra dimensie gaven aan mijn werk. Ik realiseerde mij dat mensen veel van zichzelf geven als zij zich kwetsbaar opstellen wat ik in gepaste dank van hen kon ontvangen.

Ik merkte ook dat ik op een andere manier iets wilde gaan doen met mijn compassie voor mensen en hun verhaal. Daarom heb ik een aantal jaren een cursus contextueel pastoraat gevolgd bij de Stichting Koinonia te Gorinchem. Ik voelde na deze cursus een verlangen naar verdieping en ben verder gegaan met de Post-hbo opleiding contextueel hulpverlener en daarna contextueel therapeut bij de Stichting Leren Over Leven in Amsterdam.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk opgezet en werk ik als contextueel therapeut naast mijn werk als verpleegkundige. De contextuele visie is voor mij een mooie manier om mensen te begeleiden die in geestelijke en emotionele nood zijn of anderszins problemen en moeiten ervaren.

Verbinding zoeken is een thema wat al mijn hele leven meegaat. Niet zwijgen over moeilijke dingen, maar vertellen, praten, elkaars verhaal mogen horen; elkaar zien en erkenning geven voor moeiten, pijn, verdriet, gemis. Soms is het moeilijk om in gesprek te gaan met een ander of word je belemmerd door blokkades vanuit jezelf of de ander. Maar door vanuit jouw eigenheid de dialoog te zoeken met de ander en de ander diens eigenheid te laten, wordt ontmoeten mogelijk en kan er verbinding ontstaan, in vrijheid.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

In onze praktijk werken wij als therapeuten intensief samen, maar wij behandelen ook ieder onze eigen cliënten. Wij hebben twee heerlijk lichte, huiselijke spreekkamers in onze praktijk die we kunnen aanpassen voor meer intieme, persoonlijke gesprekken of juist voor rond-de-tafelgesprekken met meerdere mensen.

Contextuele therapie wordt nog niet vergoed. Kun je niet het volledige bedrag betalen, dan zijn er andere mogelijkheden, zoals aangepaste tarieven of ondersteuning door de kerk(en).

Gratia Veritas is gevestigd op de tweede verdieping in verzamelgebouw De Pijlers in Goes.

Gratia Veritas
Van Dusseldorpstraat 7G
4461 LT Goes

praktijk@gratiaveritas.nl