Wil jij beter weten wie je bent..?

Individuele therapie: terug naar de basis van wat je denkt, vindt, voelt en hoe je oordeelt over jezelf en anderen

Iedereen kan vastlopen, in werk of in relaties, in geestelijke of lichamelijke gezondheid. Wat je ook tegenhoudt om te leven zoals jij dat zou willen, het is belangrijk dat je niet alleen symptomen bestrijdt maar ook kijkt naar de oorzaak. Bij individuele contextuele therapie gaan we terug in je verleden om te zien waar en wanneer jij te maken kreeg met datgene wat je nu in de weg zit. Wat je doet, vindt, denkt en hoe je jezelf en anderen beoordeelt, vindt daar namelijk zijn basis.

Wij gaan zonder verwijt aan je ouders of anderen kijken naar je geschiedenis. Jouw plek in het gezin of in andere relaties. Werd jij gezien en gehoord, of stonden (wederzijdse) verwachtingen, patronen of je eigen loyaliteit in de weg? Hoe zorgde jij, hoe werd er voor je gezorgd: kreeg je wat je nodig had? Omdat dit vaak gaat om mensen die dicht bij je staan, is het moeilijk hier met hen over te praten. Bij ons kun je alles uitspreken, waardoor er ruimte ontstaat er anders naar te kijken.

In onze praktijk kun je terecht met heel uiteenlopende vragen:

  • Wie ben ik eigenlijk, wat wil ik met mijn leven?
  • Waarom vind ik het zo moeilijk om keuzes te maken?
  • Waarom voel ik mij zo snel schuldig of minderwaardig?
  • Hoe komt het dat ik geen ‘nee’ kan zeggen of grenzen aangeven?
  • Waarom vind ik het belangrijk wat anderen van mij denken?
  • Waarom heeft niemand oog voor mijn behoeften?
  • Waarom kan ik mij zo moeilijk binden of blokkeer ik steeds?
  • Hoe komt het dat ik me zo leeg voel, eenzaam of depressief?
  • Waarom kan ik niet loslaten wat me is overkomen?
  • Hoe kom ik aan lichamelijke klachten zonder medische oorzaak?

Vind je het lastig om je gevoel of vraag precies te verwoorden, maar ben je er wel klaar voor om te gaan leven zoals jij wilt? We maken graag een afspraak voor een intakegesprek. Neem gerust vrijblijvend contact op via telefoon of mail.

Bel ons gerust!

Anneke: 06 21 825 734 | Cora: 06 16 689 492

Meer informatie over onze praktijk

In onze praktijk werken wij als therapeuten intensief samen, maar wij behandelen ook ieder onze eigen cliënten. Wij hebben twee heerlijk lichte, huiselijke spreekkamers in onze praktijk die we kunnen aanpassen voor meer intieme, persoonlijke gesprekken of juist voor rond-de-tafelgesprekken met meerdere mensen.

Contextuele therapie wordt nog niet vergoed. Kun je niet het volledige bedrag betalen, dan zijn er andere mogelijkheden, zoals aangepaste tarieven of ondersteuning door de kerk(en).

Gratia Veritas is gevestigd op de tweede verdieping in verzamelgebouw De Pijlers in Goes.

Gratia Veritas
Van Dusseldorpstraat 7G
4461 LT Goes

praktijk@gratiaveritas.nl