Wil jij meer diepgang in je relatie..?

Patronen doorzien en samen nieuwe keuzes maken

Iedere relatie heeft een begin waarin je bewust en soms hartstochtelijk voor elkaar gekozen hebt. Als je verliefd bent, zie je alleen de mooie kanten van elkaar en geef je alles aan de ander wat je te geven hebt. Maar er komt onvermijdelijk ook een moment, of momenten, waarin je elkaar teleurstelt in de (wederzijdse) verwachtingen of niet weet hoe je elkaar moet geven wat de ander nodig heeft. Wat nog lastiger wordt als je niet weet wat je zelf nodig hebt en hoe je daarom kunt vragen.

Zo kun je vast komen zitten in discussies, ruzies en patronen. Onder druk reageer je namelijk op de manier die in je ouderlijk gezin normaal was. Je kiest er niet voor de ander te kwetsen of in een rol te duwen, dat gebeurt vanzelf: omdat jullie uit andere gezinnen komen. Contextuele therapie helpt je om samen de patronen te doorzien van beide gezinnen en samen (nieuwe) keuzes te maken. Over hoe je met elkaar om wilt gaan en, heel belangrijk als er kinderen zijn, wat je aan hen wilt meegeven.

Klik hier voor een artikel over “Wat doen we met de kinderen” (over de gevolgen van scheiden).

In onze praktijk kun je terecht met heel uiteenlopende relatieproblemen:

  • Moeite hebben om relatie aan te gaan of te onderhouden
  • Moeite met (schoon)ouders
  • Moeizame relaties met vrienden of binnen de kerk
  • Relatiebreuken tussen kinderen en ouders en/of broers en zussen
  • Moeite jezelf te zijn bij je partner
  • Echtscheidingsproblematiek
  • Samengestelde gezinsproblematiek
  • Moeite met grenzen aangeven binnen de relatie

Juist als het niet meer vanzelf gaat, willen wij je heel graag helpen om hier doorheen te breken en elkaar te blijven opbouwen, vertrouwen en respecteren. We maken graag een afspraak voor een intakegesprek. Neem gerust vrijblijvend contact op via telefoon of mail.

Wil je kennis maken?

Wil je meer weten over contextuele therapie en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via een email of telefoon. Voor het echte intakegesprek, waarin we jouw situatie uitgebreid bespreken betaal je een vast tarief van 35 euro.

Bel ons gerust!

Anneke: 06 21 825 734 | Cora: 06 16 689 492

Meer informatie over onze praktijk

In onze praktijk werken wij als therapeuten intensief samen, maar wij behandelen ook ieder onze eigen cliƫnten. Wij hebben twee heerlijk lichte, huiselijke spreekkamers in onze praktijk die we kunnen aanpassen voor meer intieme, persoonlijke gesprekken of juist voor rond-de-tafelgesprekken met meerdere mensen.

Contextuele therapie wordt nog niet vergoed. Kun je niet het volledige bedrag betalen, dan zijn er andere mogelijkheden, zoals aangepaste tarieven of ondersteuning door de kerk(en).

Gratia Veritas is gevestigd op de tweede verdieping in verzamelgebouw De Pijlers in Goes.

Gratia Veritas
Van Dusseldorpstraat 7G
4461 LT Goes

praktijk@gratiaveritas.nl