Wil jij het thuis weer fijn hebben?

Oog voor de belangen, ruimte en grenzen van iedereen

Het gezin zou de plek moeten zijn waar kinderen veilig en geborgen kunnen opgroeien. Maar door sociale media en de enorme toename van prikkels valt opvoeden om te beginnen al niet mee. Daarbij heb je niet alles in de hand. Ziekte of werkloosheid, ruzies of nieuwe relaties hebben enorme invloed op het gezin. Ook zaken als verhuizen, een kleine erbij of een overlijden van vader of moeder zijn heftig voor iedereen. En het is extra spannend als er kinderen uit twee gezinnen bij elkaar wonen.

Onder druk komen ieders (afweer)mechanismen, patronen en loyaliteitsconflicten naar boven, waardoor je kunt verzanden in ruzies en negatief gedrag. Contextuele therapie helpt je om dit te doorzien en anders te kijken naar de balansen van geven en ontvangen. We praten met jou en je kind, broers en zussen of het hele gezin. Onbevooroordeeld en met oog voor de belangen, ruimte en grenzen van iedereen. Om de relaties te herstellen en het thuis weer veilig en fijn te maken.

Klik hier voor een artikel over “Wat doen we met de kinderen” (over de gevolgen van scheiden).

In onze praktijk kun je terecht met heel uiteenlopende gezinsproblemen:

  • Problemen in de opvoeding, bijvoorbeeld met grenzen en afspraken
  • Moeite in de omgang met jonge kinderen, pubers of adolescenten
  • Ontwikkelingsproblemen bij (een van) de kinderen
  • Gedragsproblemen bij (een van) de kinderen
  • Problemen met je zelfbeeld en keuzes als opvoeder (wil ik het doen als mijn ouders?)
  • Samengestelde gezinsproblematiek

Heb je het gevoel dat je geen grip meer hebt op je kind of de sfeer in huis, en wil je nu echt stappen zetten om het beter te maken? We maken graag een afspraak voor een intakegesprek, om samen te bekijken welk traject we kunnen lopen. Neem gerust vrijblijvend contact op via telefoon of mail.

Wil je kennis maken?

Wil je meer weten over contextuele therapie en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via een email of telefoon. Voor het echte intakegesprek, waarin we jouw situatie uitgebreid bespreken betaal je een vast tarief van 35 euro.

Bel ons gerust!

Anneke: 06 21 825 734 | Cora: 06 16 689 492

Meer informatie over onze praktijk

In onze praktijk werken wij als therapeuten intensief samen, maar wij behandelen ook ieder onze eigen cliƫnten. Wij hebben twee heerlijk lichte, huiselijke spreekkamers in onze praktijk die we kunnen aanpassen voor meer intieme, persoonlijke gesprekken of juist voor rond-de-tafelgesprekken met meerdere mensen.

Contextuele therapie wordt nog niet vergoed. Kun je niet het volledige bedrag betalen, dan zijn er andere mogelijkheden, zoals aangepaste tarieven of ondersteuning door de kerk(en).

Gratia Veritas is gevestigd op de tweede verdieping in verzamelgebouw De Pijlers in Goes.

Gratia Veritas
Van Dusseldorpstraat 7G
4461 LT Goes

praktijk@gratiaveritas.nl